Vlámanie do domu a odcudzenie vecí, krádež náradia a stavebného materiálu

26.07.2006 Celý región

Aj keď polícia neustále upozorňuje občanov rôznymi radami, akko si chrániť svoje byty a rodinné domy pred zlodejmi stále sa nájde veľa takých majiteľov, ktor...
Aj keď polícia neustále upozorňuje občanov rôznymi radami, akko si chrániť svoje byty a rodinné domy pred zlodejmi stále sa nájde veľa takých majiteľov, ktorí nedodržiavajú ani elementárnu zásadu a to uzamknutie domu alebo bytu. Tak je to aj v prípade, ktorý od nedele vyšetrujú policajti skráteného vyšetrovania v Levoči.

Ku vlámaniu došlo v nedeľu, v čase medzi deviatou a osemnástou hodinou v Levoči v časti Závada. Cez neuzamknuté vchodové dvere vošiel páchateľ do rodinného domu a zo stola odcudzil plátenú tašku tzv. ľadvinku, v ktorej boli Eurá, naše koruny a mobil. Pre 45 ročného Levočana tak vznikla škoda vo výške 210 100, - Sk.

Zistenie a usvedčenie páchateľa
V uplynulých dňoch sme v tlačových správach uviedli, že v Bardejovských Kúpeľoch v jednom z liečebných domov boli okradnutí tam ubytovaní klienti o rôzne veci a peňažné čiastky s celkovou škodou 20 000, - Sk. Bardejovskí policajti skráteného vyšetrovania páchateľa vypátrali, stotožnili a je ním maloletý 12-ročný chlapec z Bratislavy. Vzhľadom na to, že ide o osobu, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná je neprípustné jej trestné stíhanie, teda poverený policajt uznesením prípad odloží.

Krádež náradia a stavebného materiálu
Policajti skráteného vyšetrovania Prešov – sever od včera vyšetrujú prípad krádeže vlámaním do uzamknutej murovanej drevárne v Klenove, okr. Prešov. Krádež polícii oznámila 49-ročná Prešovčanka, ktorej dreváreň a veci, ktoré z nej ukradli patrili. Páchateľ v dobe od začiatku mája do včerajška ukradol rôzne elektrické káble, elektrickú kosačku, stavebný materiál a rôzne iné veci a náradia čím majiteľke spôsobil škodu vo výške 100 000, - Sk.
 

Vyberte región

mark